Fără categorie

Legatura Ponta – ofiter acoperit

Victor Ponta = ofiter acoperit

  1. http://www.valermarian.ro/2013/04/20/scrisoare-deschisa-catre-tata-socru-al-psd-sarbu-ilie/
  1. http://ohanesian.wordpress.com/2013/07/02/adevarul-despre-premierul-victor-ponta-care-ne-zbarleste-parul/

      ” Dacă este adevărat că, în anul 1997, în timp ce eraţi procuror, aţi fost racolat în Serviciul de Informaţii Externe (SIE) de către generalul Cornel Biriş şi dacă aţi activat în unitatea deplin conspirată denumită “Umbre” sau H? „

  1. http://www.kmkz.ro/de-pe-teren/interviu-dezvaluiri/ponta-s-a-laudat-ca-a-avut-misiunea-de-a-o-monitoriza-pe-doamna-carla-del-ponte-fost-procuror-antimafia/
  1. http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/dezvaluiri-incendiare-din-interiorul-serviciului-de-informatii-externe-98832

 „După plecarea din SIE a lui Marcu Victor, generalul Vasile Angelescu şi-a ales un nou locţiitor în persoana colonelului Biriş Cornel, conspirativ Neacşu Mihai, fost Brezeanu şi poreclit „Gruber” înainte de fuga lui Pacepa

  1. http://ohanesian.wordpress.com/2009/10/06/cine-l-a-predat-pe-bin-laden-americanilor-haiducul-hulubei-sau-gruber-biris/

          si

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=183.280;wap2

   De la Eduard Ovidiu Ohanesian:  Gruber de la “U”

Generalul Cornel Biriş ( nume de cod „Gruber” în Centrala SIE, pentru că se trage dintr-o familie de evrei) a fost ultimul conducător al Brigăzii Speciale „U”, mai cunoscută drept Brigada „Fantome” sau unitatea „ZERO”. Unitatea a fost gândită ca cea mai secretă formaţiune a Direcţiei de Informaţii Externe înainte de ‘89. Fantomele erau ofiţeri pe deplin conspiraţi, de care trebuiau să ştie doar ofiţerul de legătură şi şeful direct. Brigada specială „U” a fost creată în anii ’60 de generalul Angelescu, tatăl fantomaticului „diplomat” care conduce astăzi Cancelaria Prezidenţială Ordine şi Medalii, Gheorghe Angelescu. Sediul brigăzii ca dealtfel şi dosarele “ilegalilor” aflaţi la post în străinătate, erau undeva pe strada Puţul cu Plopi. În 1999, Biriş avea funcţia de şef al Direcţiei Gestionare Crize din Direcţia Generală Operativă a Serviciului de Informaţii Externe. A fost înaintat la gradul de general de brigadă de Emil Constantinescu odată cu colegul să de breaslă Vasile Măierean la 1 decembrie 1999. După trecerea în rezervă, Cornel Biriş a activat ca profesor la Universitatea „Spiru Haret”. Mason de rang înalt, Biriş locuieşte într-un apartament modest pe strada Moşilor din Bucureşti. Soţia sa, Ana, este cenzor la biserica Sfinţii Apostoli.
Surse din vechea Securitate afirmă că Brigada Specială „U” lucra la un înalt nivel tehnico-ştiinţific. În depozitele unităţii se aflau cerneluri, mostre de hârtie din ani diferiţi, documente în alb, materiale din diverse perioade şi regiuni ale lumii. Pentru ofiţerii pe deplin acoperiţi se recurgea chiar la legendarea părinţilor, bunicilor sau fraţilor. Se pare că angajamentul de Securitate al preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, a fost fabricat la ordinul generalului Biriş. Din păcate, falsul a fost dovedit, ofiţerul greşindu-i (voit sau nu) data naşterii. Unul dintre foştii ofiţeri de informaţii ai Direcţiei de Informaţii Externe povesteşte că, înainte de ’89, „U” era atât de secretă, încât nici chiar ofiţerii de rang înalt nu aveau voie să-i pronunţe numele. Erau sancţionaţi dacă îndrăzneau să discute despre „U”. La începutul anilor ’90, despre „U” au apărut mărturiile lui Victor Mitran, un personaj care afirma că a activat în această structură la divizionul Timişoara. Mitran a dat publicităţii numele fraţilor Neferoiu, ofiţeri grei de Securitate preluaţi de SIE, a vorbit despre colonelul în rezervă Ladislau Müler sau despre Maxim Manea, ofiţer acoperit la Milano. După ce a publicat mai multe cărţi referitoare la Securitate, Mitran a fost aruncat în derizoriu şi declarat nebun. În prezent, locuieşte cu familia sa la Bruxelles.
Alte nume asociate brigăzii „U”: Dragoş Andrei, fost vicepreşedinte la Bancorex în 1998, şi Dan Dumitru, fost director al Oficiului pentru Relaţii cu Moldova, Mircea Haş, diplomat, Cristian Colţeanu, diplomat şi fost director Ansaldo. Brigada Specială „U” a fost desfiinţată, mai precis ruptă în două.  „H256” cuprindea acoperiţii SIE pe intern cum ar fi magistratii ( procurorii şi judecătorii SIE) şi Formaţiunea R sau Direcţia R cu diplomaţii, foştii “ilegali” externi. “R” a fost trecută la Direcţia de Contraspionaj Extern în subordinea generalului Adrian Isac (nume de cod Iana). Despre „Gruber” şi Brigada Specială „U” poate da relaţii importante colonelul în rezervă Constantin Olaru. Ofiţerul a activat pe linie tehnică la compartimentul „Fotografiere-Filmare”, ulterior fiind mutat la Direcţia de Personal SIE.

  1. http://m.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/cronica-imposturii-universitare-la-romani-77954

Brigada Specială „U” (UM 0101,0102) a fost preluată de SIE și împărțită în formațiuni : formațiunea H256 cuprindea ofițerii deplin acoperiți pe intern, (de ex. magistrații și procurorii SIE), la Formațiunea „R” rămânând foștii ilegali externi. Din ordinul generalului „Gruber”, în anii ’90, au fost racolate speranțele magistraturii și politichiei românești, trimise ulterior în misiune la OSCE sau Curtea Penală Internațională, în ciuda faptului că aveam protocoale de colaborare cu aceștia, care interziceau spionajul reciproc. Astăzi, îi regăsim la conducerea partidelor politice, în Guvern, în Parlament și la Președinție. Despre aceștia, cel mai bine informați sunt generalii SIE (r) : Nicolae Iană (nume de cod Prahoveanul), fost șef la H 256 și Isac Adrian (nume de cod Iana), unul dintre ultimii șefi ai Formațiunii R.

   7.    http://www.agentia.org/opinii/flacara-violeta-a-securitatii-2032.html

Dupa dezmembrarea Brigazii U, in H256 (componenta interna) si Formatiunea R (componenta externa), compartimentul “violet” s-a impartit si el in doua. O parte din paranormali au fost trecuti la Directia H256 in subordinea generalului Nicolaie Iana (nume de cod Prahoveanul), restul compartimentului fiind transferat la Directia Operatiuni Speciale, condusa de generalul Isac Adrian, eliberatorul-sef al ostaticilor romani din Irak.

   8.  Vezi http://searchnewsglobal.wordpress.com/2013/09/26/mafia-francmasonica-din-spatele-bancorex/

“în vara anului 1998, fiind inclus în suita premierului Radu Vasile, cu ocazia vizitei pe care primul-ministru a efectuat-o în S.U.A., fără ştirea şi aprobarea atât a premierului, cât şi a consiliului de administraţie al băncii, Dragoş Andrei a cerut sprijinul B.M. şi F.M.l. «pentru reorganizarea şi privatizarea Bancorex», oferindu-se să le pună la dispoziţie datele şi documentele necesare, reprezentând cele mai intime date ale băncii.”

De aceea, la sfârşitul anului 1998, F.M.I. şi Banca Mondială s-au prezentat la preşedintele Bancorex, Vlad Soare, pentru a pune în aplicare agreement-ul. Acesta a rămas uimit când a aflat ce pusese la cale cu organismele financiare internaţionale adjunctul său, anume “ideea ca, pentru a înghiţi banca comercială a României, aceasta trebuia comprimată şi, după schimbarea proprietarului, lăsată să revină la cel puţin valoarea iniţială”, după care i-a dat afară din biroul său pe emisarii F.M.I. şi Băncii Mondiale. Ulterior, aceştia au făcut presiuni şi au obţinut de la statul român falimentul celei mai mari bănci româneşti, însă după îndepărtarea lui Vlad Soare (care întocmise un plan de salvare a băncii) şi numirea de către Banca Naţională a României ca secretar general al Bancorex a lui Alexandru Puşcaciuc, al cărui trecut era legat de un anume evreu american Gerald (Gerry) Guterman cu care se combinase într-o tentativă de privatizare a Băncii Dacia Felix. (Citatele au fost reproduse după ziarul Cotidianul din 10 martie 1999.)

 9. http://www.realitateamea.ro/2009/12/cum-mi-s-a-fluturat-un-pistol-pe-la-nas-in-curtea-psd-in-seara-alegerilor-geoana-pazit-de-un-colonel-sie-fost-spion-in-sua.html

 Firma lui Dan Dumitru  Valsa Consulting este doar un deget din mana lunga a Securitatii ce actioneaza la Chisinau. In aceeasi firma figureaza un alt securist Mircea Andrei. Se pare ca fiul acestuia, Dragos Andrei (coleg si prieten cu Dan Dumitru de la brigada “U”), a participat la inlaturarea fostului sef de la Oficiul pentru Relatii cu Moldova. Dragos l-a turnat pe Dumitru direct la Silviu Predoiu, adjunctul directorului SIE pentru a obtine un post caldut la Bruxelles.

10 . https://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?5384 Raportul Ohanesian Capitolul II

Colonelul DIE Dan Dumitru – cancelar acoperit
Dan Dumitru s-a nascut in februarie 1956 sau 1957 si a fost pana de curand in componenta Cancelariei Primului-Ministru Calin Popescu Tariceanu, sub conducerea altui securist greu Aleodor Francu. Tatal sau a fost ofiter de armata, comandantul Scolii Militare Auto de la Pitesti. Dumitru a fost prieten din copilarie presedintele PSD Mircea Geoana. Dan Dumitru a absolvit facultatea de Energetica. A intrat in Brigada speciala “U’‘ (devenita dupa revolutie H 256) a Securitatii in anul 1987, sub conducerea generalului Angelescu. Bun prieten cu toate regimurile mai mult sau mai putin dictatoriale, colonelul DIE/SIE Dan Dumitru nu a avut nici o problema de a se plia pe legislatura Basescu.
Este bun prieten cu Viorel Hrebenciuc, George Copos, generalul Dan Chiriac, cu fostul premier Adrian Nastase, cu Florin Simion si cu Bebe Comanescu. Zece ani, pana in 1999-2000 a spionat “la acoperire’‘ pe zona in SUA si Canada prin Nuclear Electrica si SC Romenergo SA. Are specializare in centrale termonucleare. Se lauda apropiatilor ca in strainatate castiga 10000 de dolari pe luna. A participat la constructia centralelor nucleare de la Cernavoda. La intoarcere de la post, a fost numit sef de serviciu in SIE prin 2001 si a fost preluat de generalul Nicolae Iana la Directia Contraspionaj. |n 2003 era colonel SIE.
Colegii il caracterizeaza ca fiind un om periculos cu un anturaj suspect pe zona Republicii Moldova si Rusia. Presa a relatat ca Dan Dumitru i-a adus pe rusii de la TMK (firma GRU), la Combinatul Metalurgic Resita. Dealtfel, a fost numit secretar de stat, sef al Oficiului de Relatii cu Republica Moldova in cadrul Cancelariei Primului Ministru. Este mason de rang inalt. Informatii importante despre spionul Dan Dumitru detine Ciprian Diaconu de la Transelectrica.
Dan Dumitru are un baiat angajat la o firma de consultanta aiuristica Valsa Consulting SRL si are un poligon de “paint ball’‘ langa parcul Floresca.Tatal sau i-a lasat apartamentul din bulevardul Nicolae Titulescu. Sotia colonelului, Anca Dumitru lucreaza la RASDAQ.

11. http://www.bancherul.ro/dragos-andrei,-numit-de-victor-ponta-in-conducerea-eximbank–11211

In timpul cabinetului Nastase, Dragos Andrei a fost secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor.

Dragos Andrei, consilier de stat în cadrul cancelariei premierului Victor Ponta, a fost numit membru de catre Ponta in consiliul de administratie al bancii de stat EximBank.

To be continue …

Standard

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s